Broccoli stamppot

Ingrediënten voor 4 personen:
– 750 g kruimige aardappelen
– 700 g broccoli
– 2 paprika’s
– 2 uien
– 150 gram kaas
– 150 ml halfvolle melk
– 20 gram boter
– peper

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar. Snijd de ui in blokjes. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en fruit de stukjes ui tot deze mooi glazig zijn. Maak de paprika schoon en snijd deze en kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de ui, paprika en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.