De ervaringen van Angela (-12 kg and still going!)

Eind september 2016
Daar zit ik dan….voor m’n gevoel al jaren te veel kilo’s mee te zeulen en na een zomervakantie wandelen ben ik er nu echt klaar mee !!! Hupsakee… sporten, aan het eten en drinken werken…. klaar met dat zware lijf !!!

Na beetje rondvragen en ervaringen uitwisselen ben ik bij Marloes (Diëtistenpraktijk van Zeijl) en bij Jip Regtop terecht gekomen… want ja, alleen aan eten en drinken werken… daar ga ik het niet mee redden. Nee er moet ook gesport worden!

De eerste keer over die drempel stappen… dat is natuurlijk nog wel een dingetje. Want ja, ga dan maar eens gaan vertellen wat je allemaal eet/naar binnen werkt, doet of juist niet doet. En wat er aan sport gedaan wordt of in mijn geval juist helemaal niet (al 25 jaar).

Maar goed, daar zit ik dan tegenover Marloes. Eerste ingeving, jong ding, leuk mens, maar zal ze me begrijpen? Heb namelijk echt geen zin in allerlei extreme diëten waarmee ik apart moet koken, spullen in huis moet halen die ik 1 keer gebruik en dan nooit meer. We zijn met z’n drietjes thuis als ik dan ook nog allerlei fratsen met eten uit moet halen, dan haak ik af. Dat weet ik nu al.

Nou en of ze me begrijpt! Na het eerste gesprek waarin ik vooral vertel wat ik allemaal eet en drink op een dag… doet Marloes m’n ogen openen… je eet te weinig… ja natuurlijk Marloes… ik ben hier om af te vallen hoor… dat is de enige insteek! Maar als je dan eens goed naar haar luistert en eens even logisch nadenkt klopt het natuurlijk wel.

Dus met een mooi overzicht onder m’n armen naar huis. In het overzicht  staat wat goed/ verstandig is om te eten, ietsjes minder goed en wat je eigenlijk beter kan laten staan (maar echt wel eens iets uit mag eten).


Het is echt je eetpatroon veranderen.

De eerst week zit ik echt tegen heug en meug alles naar binnen te werken; ik bedoel van 3 keer op een dag eten naar 7 keer op een dag…. soms wist ik gewoon niet waar ik het moet laten. Maar wat blijkt na aantal weken, ze heeft gelijk. Er gaan langzaam maar gestaagd een aantal kilo’s af… tjonge dan voel je je toch echt de koningin hoor! Ook door anderen wordt het opgemerkt; ik krijg leuke complimenten, maar nog belangrijker…ik voel me zo’n stuk beter (fitter, gezonder en vrolijker)!

En dan komen de feestdagen… tja, altijd een lastige. Maar met de juiste tips van Marloes kom ik echt een heel eind. Maar ja, dat gezellige wijntje he….gelukkig geeft Marloes ook toe dat ze zelf ook best wel eens wijntje drinkt. Maar waar Marloes ‘makkelijk’ de keuze kan maken: “is het me waard”, blijf ik nog even hangen in de fase: “het is lekker en toch veel gezelliger met dat wijntje erbij”. Maar die keuze: “t zondigen waard ja of nee”, moet ik ook echt gaan maken!

Het resultaat: +1kg. Maar na (een zeker ook leuk) gesprek met Marloes ga ik er weer met goede moed tegenaan. Ik ben me weer bewust van wat ik allemaal in m’n mond stop. En blijf mezelf ook de vraag stellen: “is het me dit waard?”. Want ja, die keuze zal ik best moeten blijven maken. Echter met de goede begeleiding van Marloes in combinatie met het sporten bij Jip, blijft het echt heel prima vol te houden.

Ik streef ernaar om nog aantal kilo’s kwijt te raken. Ik weet niet of ik m’n voorgestelde 20 kilo eraf haal, maar die 12 zijn en (nog belangrijker) blijven er af!

Dat heeft Marloes me zo goed meegegeven: geniet maar denk ook eens na wat er allemaal naar binnen gaat. En dan is het echt allemaal niet zo moeilijk.