Fitter en -13 kg!

Er komt een moment in je leven (in mijn geval) dat je in een kledingzaak bent, lekker aan het shoppen, in  een pashokje staat om de mogelijk nieuwe kleren te passen, je kijkt in de spiegel en denkt … nu ben ik het zat!! Waar is het fout gegaan?! Waar komen die extra kilo’s vandaan?! Waarna je de kleren weghangt met de opmerking naar de winkelmedewerker  “nee was het net niet”.

Dat was voor mij de drive om het roer eens om te gooien. Door een blog op Facebook van Jip Rechtop heb ik de eerste stap gemaakt om te gaan sporten. Wetende dat, als je wil afvallen, daar ook sporten bij hoort. Naast het sporten ook op voeding letten wist ik. Nu ben ik een lastige eter, met onregelmatige werktijden niet echt de ideale omstandigheden. Na enige tijd kwam ik toch tot inzicht dat ik dit niet alleen kon en kwam ik bij Diëtistenpraktijk van Zeijl terecht.

Bij het intakegesprek met  Marloes heb ik gelijk aangegeven een lastige eter te zijn (naar mijn mening moet je groentes lekker in de grond laten staan of aan een stronk laten hangen ;-)), met onregelmatige werktijden en met regelmaat genietend van het leven (stokbroodje wijntje, je kent het wel ).

Marloes heeft een weekmenu samengesteld welke aansluit op mijn wensen en behoefte. Door mijn voedingspatroon aan te passen naar een gezonde versie, was er gelijk een bewustwording van wat je eet. Zelf had ik moeite om de voedingswaarden op verpakkingen te lezen. Ook hierin heeft Marloes me fijn geholpen door de betekenis uit te leggen van; energie, eiwitten, koolhydraten (waarvan suikers) en vetten, ook wanneer iets gezond is of juist helemaal niet!

Voorlopig ben ik 13 kg “kwijt” en daarbij voel ik me ook nog fitter! Persoonlijk ben ik nog niet op het gewicht wat ik wil zijn maar, met deze begeleiding weet ik zeker dat ik er kom !

Fiona