Plantaardige dips

Guacamole

Ingrediënten voor 1 bakje:
– 2 avocado’s
– 1 limoen, uitgeperst
– 1 sjalot (in stukjes)
– 1 tomaat (in stukjes)
– 2 teentjes knoflook (geperst)
– 1 snufje peper
– optioneel, een snufje zout

Bereiding: pureer of stamp in een middelgrote kom de avocado’s, limoensap, peper en evt. zout. Meng de (gesneden) tomaat, sjalot, en peper erdoor.

 

 Tomaten tapenade

Ingrediënten voor 1 bakje (ca. 8 belegde boterhammen):
– 200 gr uitgelekte zongedroogde tomaatjes
– 2 geplette tenen knoflook
– 75 gr groene olijven
– 3 el olijfolie
– 1 el citroensap 

Bereiding: mix alles fijn in een keukenmachine of met een blender.

 

Hummus

Ingrediënten voor 1 bakje (6-8 belegde boterhammen)
– 200 g kikkererwten (uitlekgewicht, pot 570 g)
– 5 el water
– 1 el tahin (sesampasta, potje 300 g)
– ½ citroen
– 1 teen knoflook
– 1½ el olijfolie
– ¼ tl paprikapoeder
– ¼ tl peper
– optioneel, een snufje zout

Bereiding: mix alles, fijn in een keukenmachine of met een blender.