Vegetarische lasagne

Ingrediënten (2 pers.): – ½ courgette – ½ aubergine – 1 teen knoflook – 1 ui – 6 vleestomaten – 150 gram spinazie – 125 gram mozarella – 50 gram kaas – 125 gram lasagnebladen – 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden – Olijfolie – Peper en zout Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. […]

Broccoli stamppot

Ingrediënten voor 4 personen: – 750 g kruimige aardappelen – 700 g broccoli – 2 paprika’s – 2 uien – 150 gram kaas – 150 ml halfvolle melk – 20 gram boter – peper Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de […]

Winters Bananenbrood

Tijd: 20 min. bereidingstijd + 45 min. in de oven Ingrediënten voor 1 brood/cake: – 3 bananen (groot en het liefst zo rijp mogelijk) – 3 eieren – 100 gr volkorenmeel – 75 gr havermoutvlokken – 1 tl koek- en speculaaskruiden (zonder toegevoegde suikers – handje noten voor in het beslag (bijv. walnoten en hazelnoten) – […]

Mais taco’s

Ingrediënten voor 2 personen: – 4 mais taco’s – 100 gram gemengde sla – 200 gram gehakt – 1 ui (versnippert) – 150 gram mais – 5 vleestomaten – 1 teen knoflook – 1 komkommer – 150 gram bonenmix – 50 ml yoghurt – 1 eetl. slasaus – olijfolie – peper, zout, paprikapoeder en chili […]

Wrap met groenten en kip

Ingrediënten (voor 2 pers.): – 4 volkoren wraps – 1 avocado – 3 tomaten – 80 gram gemengde sla (1 zak) – 125 gram kip in stukjes – olijfolie Voor de dressing: – 50 ml yoghurt – 1 eetlepel mayonaise – 1/2 eetlepel olijfolie – tijm – peper en zout Bereid de wraps volgens de […]

Yoghurt in een potje met frambozen en blauwe bessen

Lekker als ontbijt, toetje, tussendoortje en handig om mee te nemen! Yoghurt in een potje. Ingrediënten (voor 1 pers.): – 40 gram frambozen – 40 gram blauwe bessen – 30 gram muesli – 150 ml (plantaardige) yoghurt – evt. een theelepel honing Zorg dat je een pot gebruikt die goed afgesloten kan worden (waar geen […]

Zomerse salade met perzik en mozzarella

Ingrediënten (voor 2 pers.): – 1 perzik – 2 wilde perziken – 150 gram gemengde sla – 1 handje walnoten – 100 gram mozzarella – 1 eetl. olijfolie – peper en zout Snijd de perziken door midden en verwijder de pit. Snij ze vervolgens in plakken en gril deze voor gedurende 4 min op een […]

Een kleine passievrucht traktatie

Ingrediënten (voor 8 pers. 1 p.p.): – 4 passievruchten – 12 theelepels (plantaardige) yoghurt – 2 kersen Evt. wat lijnzaad ter decoratie. Snij de passievruchten in tweeën en de kersen in vieren. Roer bij elke halve passievrucht de zaadjes los. Voeg vervolgens aan elke passievrucht 1,5 theelepel yoghurt toe. Roer de zaadjes en yoghurt door […]

Groene smoothie met spinazie en appel

Ingrediënten (2 pers.): – 1 groene appel – 1 banaan – het sap van een 1 limoen – 200 ml koud water – 150 gram spinazie – 6 ijsblokjes Evt. voor de topping wat zaden en noten naar keuze. Bereiding: Was de appel en spinazie goed schoon. Snijd de appel in kleine stukken. Doe alles […]

Warme havermout met appel en frambozen

Ingrediënten (1 pers.): –  30 g havermout – 150 ml (plantaardige)melk – 1/2 appel in blokjes – 1 handje frambozen – snufje kaneel Optioneel: – 1 eetl. Moerbeien – ½ eetl. Lijnzaad – ½ theelepel honing Breng de havermout met de melk aan de kook en laat het gedurende 5 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens […]

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt