Vegetarische lasagne

Ingrediënten (2 pers.):
– ½ courgette
– ½ aubergine
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 6 vleestomaten
– 150 gram spinazie
– 125 gram mozarella
– 50 gram kaas
– 125 gram lasagnebladen
– 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette en de aubergine met een kaasschaaf in de lengte in plakken. Snipper de ui, snij 5 tomaten in blokjes 1 in dunne plakjes en pers de knoflook.

Mix de 3 eetlepels olijfolie, kruiden en knoflook door elkaar. Leg vervolgens de plakken aubergine en courgette op een bakplaat, bestrijk met de mix van olijfolie en breng op smaak met peper. Gril de groenten 6-8 min.
Verhit 1 el olie in een pan en fruit de uit. Voeg de tomatenblokjes en spinazie toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de kaas. Maak vervolgens de lasagne op door te beginnen met een laagje tomatensaus en daarna met een laag lasagnebladen. Leg hierop wat courgette, aubergine en mozzarella. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus, de plakjes tomaat en kaas. Bak de lasagne ca. 30 min. in de oven.