Winters Bananenbrood

Tijd: 20 min. bereidingstijd + 45 min. in de oven

Ingrediënten voor 1 brood/cake:
– 3 bananen (groot en het liefst zo rijp mogelijk)
– 3 eieren
– 100 gr volkorenmeel
– 75 gr havermoutvlokken
– 1 tl koek- en speculaaskruiden (zonder toegevoegde suikers
– handje noten voor in het beslag (bijv. walnoten en hazelnoten)
– 1 handje pecan- en walnoten voor er overheen
– olijfolie om de bakvorm in te vetten

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 1800 graden. Prak de bananen met een vork in een grote kom. Kluts de eieren tot een luchtige massa en voeg vervolgens de geprakte bananen, volkorenmeel, havermoutvlokken, noten en koekkruiden toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar. Schep het beslag in een ingevette cakevorm. Strooi vervolgens de pecan- en walnoten over het beslag. Bak het bananenbrood in circa 45 minuten mooi bruin.